bootstrap builder

TIM

Voditelji sekcija

Želimir Žigić

Folklorna dječja sekcija

Nenad Malić

Folklorna A sekcija

Franjo Pećarić

Tamburaška sekcija
Tamburaška dječja B sekcija

Iva Mihelić

Vokalna sekcija

Ivona Karatur

Folklorna B sekcija

Alen Kalman

Tamburaška dječja sekcija

Tomislav Gec

Tradicijska sekcija

Marija Regina Krot

Voditeljica pjevanja A i B folklorne sekcije

Rođen je 7.9.1958. godine u Somboru.

"Folklorom sam se počeo baviti u 3. razredu u O.Š. "Braća Bobetko", a u Kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić" došao sam 1970. godine na nagovor voditelja folklora Drage Žilajkovića.
Tijekom svih ovih dosadašnjih godina članstva aktivno sudjelujem u radu folklorne sekcije. Jedan kraći period, paralelno plesanju sudjelovao sam u radu tamburaške sekcije gdje sam svirao G-brač, a za vrijeme postojanja orkestra mandolina svirao sam prvu mandolinu.
1980.godine predložen sam od strane Uprave društva za polaznika škole folklora, koja se tada održavala pod pokroviteljstvom Prosvjetnog sabora kulture RH, a pod vodstvom jednog od najvećih legendi folklornog stvaralaštva dr.Ivana Ivančana. Odslušao sam također ciklus seminara dječjeg folklornog stvaralaštva i njegova primjena u radu s djecom.
Kao voditelj započeo sam 1980.godine u jesen vodeći "B" grupu folklora. Pet godina iza toga postao sam voditelj prve "A" grupe folklora. Dječju folklornu sekciju počinjem voditi s prvim danom njena osnutka 16.3.2001. godine s kolegom Željkom Malićem,te Josipom Celinšak (djevojački Jagatić).
2001.godine od Kulturno-prosvjetnog sabora Hrvatske dobivam priznanje za 30-to godišnje bavljenje kulturnim amaterizmom u Republici Hrvatskoj. Redovni sam član Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja.
Goranovac u srcu i duši od 1970. do danas, još uvijek aktivni plesač i član vokalne sekcije."

Nenad Malić rođen je 03.02.1985. u Sisku.
Folklorom se počeo baviti 1994. godine i od tada je stalni član Folklornog ansambla "Ivan Goran Kovačić“ Sisak. Od 2003. godine postaje voditelj B sekcije, a dvije godine poslije voditelj A sekcije.
Od iste godine je profesionalni plesač-pjevač u Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Franjo Pećarić rođen je u Vinkovcima 1995. godine. Završio je Glazbenu školu Alberta Štrige u Križevcima 2014. godine odjel tambure u klasi profesora mentora Vice Zirduma i teorijski odjel u klasi profesorice savjetnice Blaženke Barlović. Iste godine upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer glazbena pedagogija. Glazbenu pedagogiju diplomirao je 2019. godine pod mentorstvom v. pred. Valentina Veljka Škorvage. Tijekom fakulteta uspješno je i završio module voditelja ansambla, ton majstora te modul tambure. Tijekom glazbenog obrazovanja kao solist osvojio je niz prvih i drugih nagrada na regionalnom, državnom i međunarodnom natjecanju. Kao član osnovnoškolskog komornog sastava 2007. godine osvojio je drugu nagradu na državnom natjecanju, a u srednjoškolskom komornom sastavu tri prve nagrade. Godine 2013. u duu s gitaristom Lukom Lovrekovićem osvojio je drugu nagradu na državnom natjecanju. Kroz glazbeno školovanje bio je član orkestra Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima te kasnije orkestra Glazbene škole Alberta Štrige s kojima je također osvajao mnoge prve i druge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Tijekom fakulteta bio je dio tamburaškog ansambla Muzičke akademije pod mentorstvom doc. art. Siniše Leopolda te član Tamburaškog društva Gaj iz Zagreba s kojima je osvajao zapažene nagrade na državnom i međunarodnom natjecanju. Vrlo često je surađivao s Tamburaškim orkestrom Hrvatske radiotelevizije kao dio orkestra, ali i kao solist. Od 2014. godine počinje voditi Kulturno umjetnička društva u okolici Zagreba, a od 2016. godine zapošljava se i u glazbenim školama. Radio je u Glazbenoj školi u Novskoj i Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru, a danas je zaposlen kao profesor tambure u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Redoviti je sudionik stručnih skupova za nastavnike tambure u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva tamburaških pedagoga. Sa svojim učenicima također osvaja zapažene rezultate na međunarodnim natjecanjima. Danas se aktivno bavi i aranžiranjem za razne tamburaške i druge sastave, od čega se ističu i već nekoliko napisanih aranžmana za Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije.

Iva Mihelić (Sisak, 1986.)

Završava Opću gimnaziju i Srednju glazbenu školu (smjer solo pjevanje) u klasi prof. Marice Pernar u Sisku. Studij pjevanja nastavlja u Zagrebu (pedagoško-izvođačkog smjera) u klasi izv. prof. Miljenke Grđan. Tijekom studija sudjelovala je u opernim projektima Muzičke akademije pod ravnanjem Zorana Juranića i Mladena Tarbuka, a u režijama Dore Ruždjak Podolski i Krešimira Dolenčića. U sklopu projekta Le vie dell'amicizia pod ravnanjem Riccarda Mutija nastupila je u Requiemu L. Cherubinija. Kao članica zbora ZOMa, izdvaja izvedbe Requiema W.A. Mozarta na Samoborskoj glazbenoj jeseni i u HGZu pod ravnanjem Igora Tatarevića.

Razvijala je svoje pjevačko obrazovanje seminarima i radioinicama kod domaćih i inozemnih vokalnih pedagoga, pjevača i dirigenata. Izdvaja maestra Valeryja Rykina, Lawrence Cunningsa, Alistaira Rossa, te Maricu Pernar. Od solističkih koncertnih nastupa posebno mjesto imaju Mladi za mlade u Lisinskom, Dani Miroslava Miletića, te Sinjsko ljeto, Ars Organi Sisciae, i recital opernih i sakralnih arija uz klavirsku pratnju Vladimira Mlinarića.

U kazalištu godinama surađuje kao pjevačica, plesačica glumica i vokalna pedagoginja. U tom dijelu svog rada posebno izdvaja predstave Death.At.Least (Dječje kazalište Dubrava), Sinu bez snova (Mala scena), Ellen Stewart, Geste i grimase Špire Guberine u režiji Paola Tišljarića, te Equinoxe de printomps (ZKM) u režiji Dine Pešuta.

Kao vokalna pedagoginja izdvaja predstave Braća Grimm i princeza Louisa te Snježna kraljica (Gradsko kazalište Trešnja), Nove pustolovine don Quijote (HNK Zagreb) u režiji Paola Tišljarića i Othello i Viktorija od neprijatelja na Dubrovačkim ljetnim igrama, u režiji Ivice Boban.

Zborovođa je vokalne sekcije FA Ivan Goran Kovačić Sisak. Radi kao profesorica pjevanja i zbora u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Članica je udruge Siscia Vox Mundi koja se bavi promicanjem vokalne glazbe.

Ivona Karatur rođena je 12.04.2001. godine u Sisku. Uz osnovnoškolsko obrazovanje završila je i osnovnu glazbenu školu Frana Lhotke u Sisku (instrument klavir) čime je stekla primarno glazbeno obrazovanje.

Pohađala je dvije srednje škole u gradu Zagrebu, Gornjogradsku gimnaziju, nakon čega je upisala Ekonomski fakultet u Zagrebu i Školu za klasični balet; Odjel za narodne plesove po čijem je završetku stekla zanimanje plesačice narodnih plesova.

Tijekom svog školovanja učila je i radila s ljudima koji spadaju u sam vrha hrvatskog folklora poput Valentine Šepak Molnar, Mojmira Golemca i Krunoslava Šokca.

Folklorom se bavi od 2014. godine kada se učlanila u FA "Ivan Goran Kovačić" Sisak i od tada je aktivna članica našeg ansambla.

Ivona je osoba vedrog duha i istinska zaljubljenica u tradicijsku kulturu i baštinu.

Alen Kalman rođen je 02.05.1974. u Sisku.

Tamburom se počeo baviti u  petom razredu Osnovne škole u Budaševu pod mentorstvom profesorice Helene Kleković. Nakon osnovne škole svira u KUD-u "Posavina" Budaševo kod g. I.Klekovića te profesorice Marije Dokman-Rije. Na Rijin nagovor i uz njenu veliku pomoć 1996. godine počinje kao voditelj u KUD-u "Posavina" Budaševo, najprije kao voditelj dječje, a vrlo brzo i "A" sekcije.

Pohađao je seminare tambure, između ostalog kod prof. S. Leopolda i prof. Ž. Bradića. Osim u KUD-u "Posavina" Budaševo, radio je i u KUD-u "Sunjanka" Sunja te KUD-u "Sava" Crnac. Dječjom sekcijom Folklornog ansambla  "Ivan Goran Kovačić" ravna od siječnja 2019.

Tomislav Gec je glazbenik koji je folklorni put započeo kao plesač a nakon toga i kao tamburaš u Kulturno-umjetničkom društvu "Sloga"- Hrastelnica. Otkada je u ruke primio tamburu, odlučio je da pomogne očuvanju hrvatske folklorne tradicije svirajući tradicijske instrumente.

2004. godine odlazi u Sisački gradski folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić. Tamo proširuje svoje znanje na ostale tamburaške instrumente te otuda kreće inicijativa za savladavanjem najstarijih tradicijskih instrumenata poput gajdi i mihova.

Nakon seminara "Hrvatske škole folklora", 2007. godine postaje članom Hrvatskog Gajdaškog Orkestra - Zagreb. Danas osim tambure svira gajde, dude, diplicu, dvojnice, okarinu, dalmatinski mih i samicu. Kao član KUD-a , Folklornog ansambla, i Orkestra nastupio je na mnogo nastupa i koncerata u Sisku, Hrvatskoj i Europi, te ostvario mnoge suradnje i projekte na području tradicijske glazbe.

2014. godine prvi puta samostalno vodi seminar tradicijskih instrumenata u sklopu Šokačkog sijela u Županji.

2019. godine postaje voditelj tradicijske sekcije u FA Ivan Goran Kovačić Sisak.

Marija Regina Krot rođena je 5. svibnja 1992. u Zagrebu, a već s četiri godine počinje se baviti ritmikom, a potom tri godine pohađa balet u Školi za klasični balet.

Godine 2000. počinje plesati folklor u Dječjem ansamblu Ententin kod Gorana Kneževića. Glazbeno učilište Elly Basic upisuje 2001. godine i svira violončelo u klasi prof. Bernarde Debuš Reðić.

Godine 2002. sudjeluje na II. međunarodnom violončelističkom natjecanju Antonio Janigro u Poreču u revijalnom djelu najmlađih natjecatelja. Nekoliko godina kasnije osvaja III. nagradu na natjecanju u Velikoj Gorici.

2011. završava srednju glazbenu školu, teorijski smjer, a 2012. srednju plesnu u Školi za klasični balet, Odjel za narodne plesove i stječe zanimanje glazbenika i plesača /pjevača narodnih plesova i pjesama.

Od 2009. do 2019. godine aktivni je član FA SKUD-a Ivan Goran Kovačić u Zagrebu.

2017. god. primljena je na stručno osposobljavanje u Ansambl Lado.

2019. god. pohađa seminar za voditelja pjevanja kod prof. Bojana Pogrmilovića i te iste godine ponovno ju zapošljavaju u Ansamblu Lado.

Trenutno radi u OŠ Otona Ivekovića kao pomoćnik u nastavi za djecu s posebnim potrebama te kao Salsando voditeljica.

Također, vodi pjevanje pri folklornoj sekciji u Učeničkom domu Marije Jambrišak u Zagrebu.

Rukovodstvo, suradnici i tijela Ansambla

Predsjednik Ansambla

Potpredsjednica Ansambla

Tajnica Ansambla
faigkovacicsisak@gmail.com

Glasnogovornica

Rizničarka

Garderobijerka

ADRESA /ADDRESS

FA Ivan Goran Kovačić Sisak
Augusta Cesarca bb, P.P. 51
44000 Sisak, Croatia

KONTAKT / CONTACT

Email: faigkovacicsisak@gmail.com
Phone: +385 98 950 3683

OIB: 84803233644
IBAN: HR3624070001100322494
           OTP banka