bootstrap builder

TIM

Voditelji sekcija

Nenad Malić

Umjetnički voditelj Ansambla
Folklorna A sekcija

Marijan Plahutnik

Tamburaška sekcija

Iva Mihelić

Vokalna sekcija

Damir Karatur

Folklorna B sekcija

Želimir Žigić

Folklorna dječja sekcija

Alen Kalman

Tamburaška dječja sekcija

Nenad Malić rođen je 03.02.1985. u Sisku.
Folklorom se počeo baviti 1994. godine i od tada je stalni član Folklornog ansambla "Ivan Goran Kovačić“ Sisak. Od 2003. godine postaje voditelj B sekcije, a dvije godine poslije voditelj A sekcije.
Od iste godine je profesionalni plesač-pjevač u Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Marijan Plahutnik

Iva Mihelić (Sisak, 1986.)

Završava Opću gimnaziju i Srednju glazbenu školu (smjer solo pjevanje) u klasi prof. Marice Pernar u Sisku. Studij pjevanja nastavlja u Zagrebu (pedagoško-izvođačkog smjera) u klasi izv. prof. Miljenke Grđan. Tijekom studija sudjelovala je u opernim projektima Muzičke akademije pod ravnanjem Zorana Juranića i Mladena Tarbuka, a u režijama Dore Ruždjak Podolski i Krešimira Dolenčića. U sklopu projekta Le vie dell'amicizia pod ravnanjem Riccarda Mutija nastupila je u Requiemu L. Cherubinija. Kao članica zbora ZOMa, izdvaja izvedbe Requiema W.A. Mozarta na Samoborskoj glazbenoj jeseni i u HGZu pod ravnanjem Igora Tatarevića.

Razvijala je svoje pjevačko obrazovanje seminarima i radioinicama kod domaćih i inozemnih vokalnih pedagoga, pjevača i dirigenata. Izdvaja maestra Valeryja Rykina, Lawrence Cunningsa, Alistaira Rossa, te Maricu Pernar. Od solističkih koncertnih nastupa posebno mjesto imaju Mladi za mlade u Lisinskom, Dani Miroslava Miletića, te Sinjsko ljeto, Ars Organi Sisciae, i recital opernih i sakralnih arija uz klavirsku pratnju Vladimira Mlinarića.

U kazalištu godinama surađuje kao pjevačica, plesačica glumica i vokalna pedagoginja. U tom dijelu svog rada posebno izdvaja predstave Death.At.Least (Dječje kazalište Dubrava), Sinu bez snova (Mala scena), Ellen Stewart, Geste i grimase Špire Guberine u režiji Paola Tišljarića, te Equinoxe de printomps (ZKM) u režiji Dine Pešuta.

Kao vokalna pedagoginja izdvaja predstave Braća Grimm i princeza Louisa te Snježna kraljica (Gradsko kazalište Trešnja), Nove pustolovine don Quijote (HNK Zagreb) u režiji Paola Tišljarića i Othello i Viktorija od neprijatelja na Dubrovačkim ljetnim igrama, u režiji Ivice Boban.

Zborovođa je vokalne sekcije FA Ivan Goran Kovačić Sisak. Radi kao profesorica pjevanja i zbora u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Članica je udruge Siscia Vox Mundi koja se bavi promicanjem vokalne glazbe.

Damir Karatur

Rođen je 7.9.1958. godine u Somboru.

"Folklorom sam se počeo baviti u 3. razredu u O.Š. "Braća Bobetko", a u Kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić" došao sam 1970. godine na nagovor voditelja folklora Drage Žilajkovića.
Tijekom svih ovih dosadašnjih godina članstva aktivno sudjelujem u radu folklorne sekcije. Jedan kraći period, paralelno plesanju sudjelovao sam u radu tamburaške sekcije gdje sam svirao G-brač, a za vrijeme postojanja orkestra mandolina svirao sam prvu mandolinu.
1980.godine predložen sam od strane Uprave društva za polaznika škole folklora, koja se tada održavala pod pokroviteljstvom Prosvjetnog sabora kulture RH, a pod vodstvom jednog od najvećih legendi folklornog stvaralaštva dr.Ivana Ivančana. Odslušao sam također ciklus seminara dječjeg folklornog stvaralaštva i njegova primjena u radu s djecom.
Kao voditelj započeo sam 1980.godine u jesen vodeći "B" grupu folklora. Pet godina iza toga postao sam voditelj prve "A" grupe folklora. Dječju folklornu sekciju počinjem voditi s prvim danom njena osnutka 16.3.2001. godine s kolegom Željkom Malićem,te Josipom Celinšak (djevojački Jagatić).
2001.godine od Kulturno-prosvjetnog sabora Hrvatske dobivam priznanje za 30-to godišnje bavljenje kulturnim amaterizmom u Republici Hrvatskoj. Redovni sam član Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja.
Goranovac u srcu i duši od 1970. do danas, još uvijek aktivni plesač i član vokalne sekcije."

Alen Kalman

Rukovodstvo, suradnici i tijela Ansambla

Predsjednik Ansambla

Tajnica Ansambla
faigkovacicsisak@gmail.com

Glasnogovornica

Rizničarka

Garderobijerka

ADRESA /ADDRESS

FA Ivan Goran Kovačić Sisak
Augusta Cesarca bb, P.P. 51
44000 Sisak, Croatia

KONTAKT / CONTACT

Email: faigkovacicsisak@gmail.com
Phone: +385 98 950 3683

OIB: 84803233644
IBAN: HR3624070001100322494
           OTP banka