bootstrap themes

NOVOSTI

Novosti

Zahvaljujući našim dugogodišnjim sponzorima i prijateljima, INA Rafinerija grupi, naši vokalisti dobili su priliku snimiti jedinstveni CD kojim će biti obuhvaćene prekrasne izvedbe Posavine, Pokuplja, Turopolja te ostalih krajeva Lijepe Naše.

Zahvaljujemo profesorici Ivi Mihelić, voditeljici naših vokalista što vrlo profesionalno i na visokom nivou kvalitete radi s našim Gorankama i Goranima.

Informaciju o cijeni i načinu kupovine CD-a donosimo uskoro.

U sklopu koncerta "65 godina s vama" u Dvorani Brezovica, 25. studenoga 2017. predstavljena je i bogata monografija 1952.-2017. u kojoj je presjek rada svih sekcija od daleke 1952. godine do danas i koja kroz tekst, fotografije i zaboravljene novinske članke oživljava i trajno bilježi kako povijest Ansambla, tako i samog grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. O monografiji je govorio sam autor mr.sc. Vlatko Čakširan.
Više...

FA Ivan Goran Kovačić bio je suorganizator 24. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji su u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održani u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku. Na susretu u Sisku nastupili su folkloraši s područja cijele Hrvatske i inozemstva. Pravo sudjelovanja ansambli i skupine izborili su nastupom na županijskim smotrama i putem jednog samostalnog pregledavanja.

U 2016. godini Ansambl postiže vrlo zapažene rezultate i dostiže vrh folklornog izričaja u domeni amaterizma. Mješovita vokalna sekcija Ansambla potpomognuta tamburaškom sekcijom na međunarodnom natjecanju zborova Croatia Cantat u Osijeku osvojila je srebrnu plaketu u folklornoj kategoriji, a tamburaški orkestar na državnoj smotri u Dugom Selu osvaja prvo mjesto u kategoriji folklornih orkestara. U 2017. godini vokalisti ponavljaju uspjeh na natjecanju Aurora Cantat u Karlovcu, a tamburaški orkestar osvaja drugo mjesto na državnom natjecanju. Za postignute rezultate na području kulture, doprinosu ugledu, promidžbi i kulturnom razvoju grada Siska Ansambl drugi puta dobiva godišnju nagradu Grada Siska. 
Više o uspjesima

FA Ivan Goran Kovačić svojim je djelovanjem u 2017. godini zaista bio važan čimbenik kulturnih događanja u Sisku i jedna od onih pozitivnih karika u lancu dobrih vibracija u gradu i šire. I to nije ostalo nezamjećeno! Na prigodnim blagdanskim domjencima u prosincu Ansambl je dobio dva velika priznanja. Županijska skupština dodijelila je Ansamblu nagradu za doprinos ugledu i promidžbi SMŽ za protekli period, a nekoliko dana poslije stiže i priznanje Grada Siska! Naš predsjednik Željko Malić jedan je od zaslužnih građana Grada Siska koje je povodom predstojećih blagdana primila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček .

Mobirise
ADRESA /ADDRESS

FA Ivan Goran Kovačić Sisak
Augusta Cesarca bb, P.P. 51
44000 Sisak, Croatia

KONTAKT / CONTACT

Email: faigkovacicsisak@gmail.com
Phone: +385 98 950 3683

OIB: 84803233644
IBAN: HR3624070001100322494
OTP banka